CHE, x malinois (RESERVADO)

Ir abajo

CHE, x malinois (RESERVADO)

Mensaje  Admin el Dom 25 Sep 2011 - 11:52

In november is Che naar Nederland gereisd om via Dierenopvang Koningen in Balkbrug een thuis te vinden.

NL
Che is najaar 2011 door zijn eigenaar als nog jonge hond aangebonden - hij kroop zo ver mogelijk weg in een hoekje. Hij is toen in een thuissituatie opgevangen, met veel andere honden en veel wisselende vrijwilligers. In de loop van de tijd is hij steeds makkelijker aan nieuwe mensen gaan wennen, maar het kost hem nog steeds minstens een half uurtje als een nieuw iemand hem benadert - daarna kan hij de grootste vrienden met je worden.

Het onderstaande is uit mijn ervaring met Che in de opvang waar hij zich al ver heeft ontwikkeld, maar hij heeft dat laatste zetje zo nodig dat een eigen baasje met minder dan 10 ook nog eens steeds wisselende honden om de aandacht mee te delen, hem kan geven.

Che is een mensenhond, maar hij moet je wel eerst kennen. Hij is zo bescheiden en gevoelig voor correcties dat hij snel leert. Hij zal nooit, nooit, ook niet uit angst naar een mens bijten.

Daarom is wandelen in een omgeving waar hij mensen op straat tegenkomt moeilijk voor hem - mee in een eenzaam bos of op het strand met veel ruimte vindt hij enig. Ook meerijden in de auto vindt hij leuk. Hij luistert goed en doet alles voor een koekje. Hij heeft wel een jachtinstinct en schiet wel eens onverwacht achter een hert aan, ook van paarden denkt hij dat het leuk is ze op te jagen (omdat ze wegrennen wordt het nog leuker) - daar moet hij wel op getraind worden. Als hij alleen is kan hij worden teruggeroepen.

In huis is het een heerlijke hond, behalve dat hij wel graag met kleedjes en schoenen sleept, maakt hij geen meubels stuk, is hij heel rustig en ligt graag onder een bureau. 's Avonds gaat hij graag vroeg slapen en heb je geen hond meer aan hem.

Hij kuiert graag in een tuin rond en zal ook waaks blaffen - van een afstandje weliswaar. De tuin moet wel goed omheind zijn want hij is enorm sterk en springt zo over een gemiddeld hek heen. Dan staat hij aan de andere kant - wat deed ik hier ook alweer? Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Over 1.40/1.50m springt hij niet Wink


Che & Zsazsa

Nombre: Che
Sexo: Male (castrated)
Raza: Malinois/Mechelaar
Edad/Age: 15/03/2010
Tamaño: 65 cm (grande)
Peso/wight: aprox. 35 kg

Carácter: muy noble, se puede juntar con otros machos, sociable con las personas aunque con un miedo excesivo


Che con su compañera Cora

Che met een klein opvangertje/Che with another, small fostered dog:


ES:
Che es un macho joven de malinois con un porte espectacular pero un corazón de azúcar. Es por desgracia muy miedoso con gente que no conoce y por la calle, pero en seguida coge confianza y con gente conocida es un perro normal.

Che busca una casa fuera de la ciudad, eso sí, con un dueño que le puede prestar la atención que se merece. Es activo como los Malinois, pero por la noches dice que la hora de dormir es bastante pronto, y ya no hay perro.

Su historia:
En Septiembre 2011 se encontró totalmente desorientado en las jaulas de la pequeña perrera, entonces está en acogida con tres machos de tamaño grande y se lleva bién. Vino sin chip y atado a la perrera.Después de casi un año y medio adoptado está de nuevo en busca de un hogar, no por culpa del perro porque es un amor. Nunca nunca morderá o gruñe, ni cuando tiene mucho miedo.


Última edición por Admin el Dom 1 Dic 2013 - 15:55, editado 8 veces

Admin
Admin

Mensajes : 633
Fecha de inscripción : 28/02/2009

Ver perfil de usuario http://animalesdeoriente.forosactivos.net

Volver arriba Ir abajo

Re: CHE, x malinois (RESERVADO)

Mensaje  Admin el Lun 21 Oct 2013 - 23:13

Che en la playa - Septiembre 2013

CHE the beach boy from Tika985 on Vimeo.


Admin
Admin

Mensajes : 633
Fecha de inscripción : 28/02/2009

Ver perfil de usuario http://animalesdeoriente.forosactivos.net

Volver arriba Ir abajo

Volver arriba


 
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.